Необходими продукти
- 1 супена лъжица желатин;
- 7 супени лъжици вода;
- 500 мл сметана за разбиване;
- 200 гр пудра захар;
- щипка ванилия;
- 200 мл мляко;
- 300 г бисквити с канела;
- 5 супени лъжици какао.
Начин на приготвяне
В малка тенджера изсипете желатина с 3 супени лъжици студена вода и оставете за половин час. Загрейте след като набъбне, за да стане течна. След това се изсипва в чаша и се оставя да се охлади. Разбъркайте сметаната с миксер, докато се образува пяна. Добавете ⅓ от пудрата захар и ванилията и разбъркайте отново. Внимателно изсипете желатина на тънка струя и разбъркайте до хомогенна консистенция. Сложете сметаната в хладилника за около 20 минути, за да стане по-плътна. Потопете няколко бисквитки в топло мляко и ги поставете на дъното на форма. Намажете със сметана. Повторете още няколко от тези слоеве, докато не свършат съставките. Най-горният слой трябва да е от сметана. Смесете останалата пудра захар с какао и 4 супени лъжици гореща вода. Ако глазурата изглежда твърде гъста, разредете я малко повече. Изсипете върху тортата и поставете в хладилника за един час.