Необходими продукти
- 300 гр бисквити;
- 100 гр масло;
- 3 банана;
- 2 супени лъжици желатин;
- 150 мл вода;
- 500 гр заквасена сметана;
- 180 гр захар;
- шепа орехови ядки.
Начин на приготвяне
Разбийте в блендер бисквитите на трохи и смесете с размекнатото масло. Покрийте формата за тортата с домакинско фолио, като оставите краищата му да стърчат отгоре. Разпределете равномерно бисквитеното тесто по дъното и стените на формата (до каквато височина стигне) и налепете върху него кръгчетата банани. Накиснете желатина във вода за половин час да набъбне. След това загрейте малко, за да стане на течност. Разбийте с миксер заквасената сметана и захарта, а после налейте на тънка струйка леко охладения желатин. Бъркайте непрекъснато. Изсипете сметаната във вътрешността на формата, заравнете и покрийте тортата с фолио. Поставете в хладилника за няколко часа. Обърнете готовата торта върху чиния и украсете с натрошени ядки. Преди сервиране, нарежете на парчета и добавете още ядки.