Необходими продукти
- 500 гр извара;
- 5 супени лъжици заквасена сметана;
- 160 гр пудра захар;
- 90 гр масло;
- 1 компот от праскови;
- 400 гр сладки бисквити;
- 2 супени лъжици какао;
- шепа череши.
Начин на приготвяне
Смесете в блендер изварата, 3 супени лъжици заквасена сметана, 100 грама захар и маслото до гладка консистенция. Нарежете отцедените праскови на малки кубчета, оставяйки един два резена за декорация. Покрийте формата с домакинско фолио така, че краищата да висят. Поставете на дъното малко извара. Потопете няколко бисквитки в сиропа от прасковите и наредете върху крема. Оставете една бисквитка за украса. Отгоре разпределете друга част от сметаната и част от прасковите. Повторете слоевете. Последният слой трябва да бъде направен от бисквити. Покрийте чийзкейка с фолио и го поставете в хладилника за цяла нощ. За глазурата смесете останалата заквасена сметана, захарта и какаото в тигана. Оставете сместа да заври, като постоянно разбърквате. Извадете сладкиша от формата внимателно и го обърнете върху чиния. Украсете с праскови и череши, леко охладената глазура и натрошени бисквити. Ако не искате да обръщате чийзкейка върху чиния, а направо да го режете във формата, не използвайте фолио.