Продукти : за блата - 2 яйца ,2 с л мед ,70 г масло,200 г захар ,1 ч л сода за хляб ,500 г брашно
КРЕМ 600 мл прясно мляко ,250 г захар ,1 цяло яйце и 1 жълтък,80 г царевично нишесте,1 ванилия
за крема 400 течна сметана ,100 г черен разтопен шоколад за украса ,100 мл течна сметана за розички ,шоколадови капки
ПРИГОТВЯНЕ : В съд се загрява масло и мед, да се разтопи.Сваляме от котлона и добавяме захар ,сода за хляб и се разбърква.Отделно се разбиват яйцата с вилица ,прибавят се в сместа и се оставят на слаб огън ,като се разбъркват докато се разтопи захарта.Сипва се сместа в нова купа и добавяме брашното на части .Омесва се тесто ,разделя се на 7-8 равни части.Покриват се с фолио да не съхне тестото.Върху набрашнен плот всяко топче се точи кръгла кора с диаметъра на тавата в която ще печем ,при мен 22 см.Печем върху хартия за печене в загрята фурна 170С за 5 минути ,до леко златисто.Приготвя се крема ,като се загрява 500 мл прясно мляко с захарта.В останалото прясно мляко се разбиват яйцата ,царевичното нишесте и ванилията.Котлона на 4 степен, да не загори ,сипваме на тънка струя яйчената смес и се разбърква с телена бъркалка докато сгъсти.Охлажда се добре ,като покриваме с фолио да не хваща коричка.Разбива се отделно сладкарска сметана на меки връхчета ,лъжица по лъжица добавяме от охладения крем.Разбърква се с миксер на вкусен крем,отделя се 1 чаша от крема ,смесва се с 50 гр от разтопения на водна баня шоколад.Всички блатове се изравняват по края ,трохите се начукват на едро с 1 ч орехи за покривне стените на тортата.В формата с падащ риниг се поставя един блат,отгоре се намазва с 1,3 крем и така се редят висчки блатове.Завършва се с крем и оставяме да стегне за 2-3 часа.Сваля се ринга ,прехвърляме тортата в чиния.Страните се покриват с натрошени орехи ,отгоре се шприцова с шоколадов крем ,а в средата с бита сметана с 1 с л пудра захар.Декорира се с шоколадова украса и отново се оставя в хладилника да стегне !