Необходими продукти
- 400 грама бутер тесто;
- 200 грама шунка;
- 150 грама твърд кашкавал;
- 1-2 супени лъжици майонеза;
- 1 скилидка чесън;
- копър, магданоз, босилек - по избор.
Начин на приготвяне
Разточете тестото в правоъгълник с размери приблизително 30 × 45 сантиметра. Нарежете тънки филийки шунка (можете да използвате наденица и всеки друг колбас по ваш вкус) и кашкавал. Накълцайте подправките и чесъна, разбъркайте ги с майонеза и намажете тестото на 3-5 см от единия му край. Равномерно разпределете шунката и кашкавала. Оставете единия край на тестото абсолютно чист и навийте рулото рака, че този край да остане отгоре. Навлажете го с вода и запечатайте с него рулото, за да не се отвори. Нарежете рулото на парчета с ширина 4 – 6 сантиметра. Поставете ги в тава върху хартия за печене. Може да намажете всяка бутерка с жълтък и да поръсите отгоре сусам или маково семе. Изпечете във фурна на 180 ° C в продължение на 20-25 минути.