Необходими продукти
- 100 гр бутер тесто;
- 100 гр кремообразно сирене;
- 2 супени лъжици захар;
- 1 супена лъжица лимонов сок;
- 1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора;
- пресни или замразени плодове.
За глазурата: 1 чаша пудра захар; 1-2 супени лъжици мляко.
Начин на приготвяне
С миксер смесете крема сиренето, захарта, лимоновия сок и лимоновите кори до гладък крем. Извадете тестото и го намажете с кремообразна смес. Подредете плодовете и навийте на руло. Нарежете го на малки кръгчета и ги прехвърлете в тава за печене. Печете бутерките 15-20 минути при температура от 180 ° С. Докато те се пекат, подгответе глазурата: разбъркайте чаша пудра захар с 1-2 супени лъжици мляко. Оставете сместа да престои известно време така, че захарта да се разтвори напълно. Ако глазурата е твърде гъста, добавете още една лъжица мляко. Ако искате, можете да добавите и щипка ванилия. Извадете бутерките от фурната и ги залейте с глазура. Можете да сервирате както горещи, така и студени.