Необходими продукти
- 3-4 средни по големина ябълки;
- 1 ¼ чаши брашно;
- ½ чаша захар;
- 2 супени лъжици кафява захар;
- 1 чаша кисело мляко;
- 2 яйца;
- 1 чаена лъжичка бакпулвер;
- 1,5 гр ванилия;
- канела на вкус.
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта с миксер, след това внимателно изсипете млякото и разбъркайте отново. Добавете сухите съставки (брашно, бакпулвер и ванилия) и изсипете тестото в намаслена форма. Обелете и нарежете ябълките на тънки резенчета. Наредете ги върху тестото. Поръсете пая с кафявата захар и с канелата. Печете половин час на 200 ° С. Шарлотата може да се направи и с по-твърд сорт пъпеш, вместо с ябълки.