Рецепта за Шарлота

Коментари · 908 Прегледа

Рецепта за Шарлота. Пай с ябълки. Бърза и лесна Шарлота

Необходими продукти

  • 3-4 средни по големина ябълки;
  • 1 ¼ чаши брашно;
  • ½ чаша захар;
  • 2 супени лъжици кафява захар;
  • 1 чаша кисело мляко;
  • 2 яйца;
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер;
  • 1,5 гр ванилия;
  • канела на вкус.

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с миксер, след това внимателно изсипете млякото и разбъркайте отново. Добавете сухите съставки (брашно, бакпулвер и ванилия) и изсипете тестото в намаслена  форма. Обелете и нарежете ябълките на тънки резенчета. Наредете ги върху тестото. Поръсете пая с кафявата захар и с канелата. Печете половин час на 200 ° С. Шарлотата може да се направи и с по-твърд сорт пъпеш, вместо с ябълки.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg