Необходими продукти:
- 350 г пушен колбас
- 200 г кашкавал
- 4 глави червен лук
- 4 бр. кисели краставички
- 1 връзка пресен лук
- 1/2 връзка магданоз
- 4 с.л. майонеза
- 4 с.л. сметана
- 1 с.л. (10 мл) оцет
- 1 ч.л. люта горчица
- прясно смлян бял пипер
- сол
Приготвяне или как се готви ястието:
- Колбасът се нарязва на лентички, кашкавалът - на кубчета, червеният лук - на тънки пръстенчета, а краставичките - на ивици.
- Майонезата се разбива на пяна със сметаната, оцета и горчицата и се подправя със сол и бял пипер.
- Съставките се слагат в дълбока купа, добавят се нарязаният на дребно пресен лук и по-едро нарязаният магданоз.
- Заливат се със соса и се разбъркват.
- Салатата се оставя да престои 15 минути, след което се поднася, украсена по желание.