Рецепта за гаспачо с пъпеш

Коментари · 256 Прегледа

Рецепта за гаспачо с пъпеш. Студена супа с нов екзотичен вкус. Гаспачо с пъпеш.

Необходими продукти

  • 1 малък пъпеш (1-1,5 кг);
  • 1 малка прясна краставица;
  • 1 малка глава червен лук;
  • 2 супени лъжици сол;
  • ½ чаша зехтин;
  • чаша вода;
  • прясно смлян черен пипер на вкус;
  • няколко листа мента.

Начин на приготвяне

Обелете краставицата и лука и нарежете на дребно. Почистете пъпеша и пасирайте вътрешността му. Прибавете и пасирайте и другите съставки, като добавите водата и солта. Когато масата стане равномерна, добавете зехтин и прясно смлян пипер. Отново пасирайте всичко. Сервирайте гаспачото охладено, декорирайки с клончета мента.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg