Продукти :250 мл топло прясно мляко
топла вода 150 мл
олио 4 с л
сол 1 чл
захар 1 равна с л
20 г мая или 1 пакет суха
брашно 550 г
олио за тигана
сирене 150 г
кашкавал 100 г
шарена сол
масло за намазване
ПРИГОТВЯНЕ: Активира се маята ,замесваме тесто ,оставя се да втаса на топло 30 минути.Разделя се на 9-10 части и всяка се точи на малка кръгла кора .Поръсва се в средата с натрошено сирене и настърган кашкавал ,събират се крайщата на вързоп и оформяме на топче.Разточете отново на малка пърленка ,така се оформят всички топки.В загрят тиган с малко олио ,печем от двете страни до златисто ,обърща се и готовите пърленки нареждаме в чиния ,като се намазват с масло и поръсваме с щипка шарена сол. След всяка пърленка тигана отново се намазнява .Уникалено вкусни !