Рецепта за заек в сос

Коментари · 763 Прегледа

Рецепта за заек в сос. Задушен заек в сметана, горчица и бяло вино. Заек в сос с мащерка.

Необходими продукти

  • 1 заек (0,7-1 кг);
  • сол – на вкус;
  • 4 супени лъжици масло;
  • 2 големи глави лук;
  • ½ чаша бяло вино;
  • ½ чаша вода;
  • ½ чаша горчица;
  • 1 чаена лъжичка суха мащерка;
  • ½ чаша заквасена или друга сметана за готвене;
  • 4 супени лъжици ситно нарязан магданоз.

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции, посолете месото и запържете парчетата до златисто кафяво в маслото - на средна температура. Извадете парчетата в друг съд и запържете лука в същата тенджерата (около 3-4 минути). Добавете виното и увеличете температурата. След това добавете горчицата, мащерката, водата и оставете соса да заври. Посолете, ако е необходимо. Върнете месото в тенджерата, намалете температурата до минимум, покрийте го с капак и го задушете за около около 45 - 60 минути. Когато месото е напълно готово, изключете котлона, добавете сметаната и магданоза, разбъркайте добре. Сервирайте с топъл хляб и бяло вино.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg