Необходими продукти
- 1 заек (0,7-1 кг);
- сол – на вкус;
- 4 супени лъжици масло;
- 2 големи глави лук;
- ½ чаша бяло вино;
- ½ чаша вода;
- ½ чаша горчица;
- 1 чаена лъжичка суха мащерка;
- ½ чаша заквасена или друга сметана за готвене;
- 4 супени лъжици ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне
Нарежете заека на порции, посолете месото и запържете парчетата до златисто кафяво в маслото - на средна температура. Извадете парчетата в друг съд и запържете лука в същата тенджерата (около 3-4 минути). Добавете виното и увеличете температурата. След това добавете горчицата, мащерката, водата и оставете соса да заври. Посолете, ако е необходимо. Върнете месото в тенджерата, намалете температурата до минимум, покрийте го с капак и го задушете за около около 45 - 60 минути. Когато месото е напълно готово, изключете котлона, добавете сметаната и магданоза, разбъркайте добре. Сервирайте с топъл хляб и бяло вино.