Необходими продукти
- Тиквички - 2 бр.
- Пресен босилек - 2 чаши
- Чесън - 2-3 скилидки
- Кашу - 40 гр
- Зехтин - 100 мл
- Лимонов сок - 2 с.л. л.
- Пипер - 1/2 ч.ч.
- Сол - 1/3 ч.ч.
Начин на приготвяне
Започнете с пестото. В блендер разбийте чесъна, три супени лъжици зехтин, черен пипер и кашуто до гладка смес. Добавете сол, босилек, остатъка от зехтин и включете отново пасатора. Накрая изсипете лимоновия сок и разбъркайте всичко отново. Пестото е готово. Вземете тиквичките, разрежете ги наполовина и ги прекарайте през кухненски робот или през решетка за тънки спагети. Прехвърлете ги в върху сварената паста, изсипете пестото и разбъркайте. Това е всичко!