Необходими продукти:
300 г ягоди
100 g бисквити/бишкоти
400 г натурално кисело мляко без добавки
1,5–2 бара бял шоколад
10 g сух желатин
50 ml вода
Начин на приготвяне:
Желатинът се изсипва в студена вода, разбърква се добре и се оставя да набъбне за времето, посочено върху опаковката.
Измийте ягодите и ги нарежете на тънки филийки. Дълбока купа с овално дъно, покрийте с фолио. Подредете ягодите върху дъното и страните на купата и ги оставете настрана за момента.
Започнете да правите крема. Разтопете шоколада на водна баня и разбъркайте с киселото мляко. Ако кремът не е достатъчно сладък, добавете малко пудра захар.
Стопете подутия желатин в микровълнова печка или на водна баня. Но в никакъв случай не го варете. Добавете стопеният желатин в крема и разбъркайте добре.
Вземете купата, в която подредихте ягодите, изсипете малко крем на дъното, а след това наредете слой бисквити. Следващият слой е отново от крем. Но зад него лежи слой от ягоди. Редете слоеве, докато има място във формата, но имайте предвид, че най-горният слой трябва да бъде от бисквитките.
Готовият десерт оставете в хладилника за най-малко 3 часа, може и за цялата нощ. Когато десертът се втвърди, сложете го в чиния, като го обърнете с дъното нагоре /бискитите да са отдолу, а подредените ягоди отгоре/. Свалете фолиото за храна и поднесете.