Необходими продукти:
250 г хрупкаво фъстъчено масло
150 г Био веган протеин с вкус на шоколад и боровинки
150 г продукт за мазане Jammy Spread с вкус на горски плодове
50 г черен шоколад с 99% съдържание на какао
10 г кокосово олио
Начин на приготвяне:
Смесваме в голяма купа фъстъченото масло, веган протеина, продукта за мазане Jammy Spread и бъркаме, докато се получи твърда маса. От получената смес оформяме 20 топчета и ги оставяме да се охладят за няколко часа в хладилник.
Докато топчетата се втвърдяват, разтопяваме шоколада на пара. Пълним един съд до ⅓ с вода и я оставяме да заври. След това поставяме върху него друг съд, в който сме сложили начупения шоколад и кокосовото олио. Разбъркваме бавно с тел за разбиване, докато шоколадът се разтопи напълно, след това го сваляме от огъня.Приготвяме плитка тава, застиламе я с хартия за печене и изваждаме от хладилника добре охладените и втвърдени топчета. Внимателно ги заливаме по цялата повърхност с разтопения шоколад. След като ги залеем с глазурата, поставяме трюфелите в тавата на достатъчно разстояние един от друг и отново ги поставяме в хладилник, за да може шоколадът напълно да се втвърди. След това можем да сервираме!
Източник: GymBeam