Необходими продукти
- Варен ориз - 4 чаши
- Замразена царевица - 150 гр
- Замразен зелен грах - 150 гр
- Яйца - 3 бр.
- сусамово масло - 2 с.л. л.
- Чесън -2 скилидки
- Джинджифил - 1 супена лъжица
- Оризов оцет - 1/2 с.л.
- Соев сос - 2 с.л. л.
- Пресни зеленчуци - на вкус
Начин на приготвяне
За това ястие ще ви е необходим готов сварен ориз. В голям тиган загрейте една супена лъжица сусамово масло и задушете ситно нарязания чесън и джинджифил на умерен огън за една минута. След това, като разбърквате леко, запържете яйцата за 1-2 минути. Добавете ориза, още една супена лъжица сусамово масло и намалете котлона. Оставете да къкри няколко минути. Добавете замразената царевица и зеления грах, добавете оризов оцет, соев сос и гответе буквално още две минути. Свалете от огъня, добавете любимите си зелени подправки, разбъркайте и сервирайте в чинии.