Необходими продукти
- Варен ориз - 2 чаши
- Консервиран черен боб - 1 кутия
- Лук - 1 глава
- Консервирани люти чушки- 60 гр
- Пикантен доматен сос - 60 мл
- Чесън - 1 скилидка
- Олио - 2 ч.л.
- Кимион - 1 ч.л.
- Чили на прах - 1 ч.л.
- Сол на вкус
- Пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте олио в голям тиган на средно висока температура. Лукът се нарязва на кубчета и се запържва за 2-3 минути, докато омекне и стане прозрачен. Добавете ситно нарязан чесън и консервираните люти чушки, кимион, чили на прах - и оставете да къкри още 2 минути. Вземете варения ориз, разбъркайте го малко (за да няма бучки) и го добавете към зеленчуците в тигана. Загрейте ориза за 2-3 минути, добавете лютия доматен сос и консервирания боб (първо го изплакнете под вода), разбъркайте всичко отново, сол и черен пипер - и след 3 минути е готово.