Необходими продукти
- Обелени големи скариди - 450 гр
- Сметана - 200 гр
- Масло - 1 супена лъжица
- Пчелен мед - 1 супена лъжица
- Сок от лайм - 4 с.л. л.
- Лаймова кора, настъргана - 1,5 ч.л.
- Пресен копър
- Червен пипер - 1 ч.л.
- Кимион - 1/2 ч.л.
- лют червен пипер - 1/8 ч.л.
- Канела - /8 ч.л.
- Сол на вкус
Начин на приготвяне
В голяма купа смесете една чаена лъжичка червен пипер, сол, половин чаена лъжичка кимион и 1/8 чаена лъжичка лют червен пипер и канела. Овъргаляйте добре скаридите в тези подправки. Пригответе соса. Вземете 200 гр заквасена сметана, половин връзка ситно нарязан копър, две супени лъжици сок от лайм, една супена лъжица мед, една и половина чаени лъжички настъргана кора от лайм и сол. Разбийте добре до гладка смес. Разтопете маслото в тиган и запържете скаридите за две минути от всяка страна. Полейте със сок от лайм, поръсете с прясен копър и поднесете със соса.