Рецепта за лозови сарми с ядки

Коментари · 254 Прегледа

Рецепта за лозови сарми с ядки. Ароматна толма. Лозови сарми с кедрови ядки и канела.

Необходими продукти

  • Лозови листа-60 бр.
  • Говеждо (кайма)1 кг
  • Бульон (зеленчуков или месен)1 л
  • Ориз 1,5 чаши
  • Лук 2 глави
  • Кедрови ядки 2 с.л. 
  • Доматено пюре 2 с.л. л.
  • Зехтин 1 супена лъжица
  • Магданоз (сушен)2 с.л. л.
  • Копър (сушен)1 супена лъжица 
  • Канела (на прах)1 супена лъжица
  • Мента или джоджен (сушен)1 супена лъжица
  • Кимион1 ч.л.
  • Сол на вкус
  • Пипер (черен смлян) на вкус

Начин на приготвяне

Накиснете предварително лозовите листа в студена вода за 2-3 часа. Залейте ориза с топла вода и оставете настрана. Загрейте тигана, добавете зехтин и задушете каймата до омекване. Добавете ситно нарязан лук и черен пипер и гответе още 2 минути. Добавете отцедения ориз, доматеното пюре, канела, мента, копър, кедрови ядки, кимион и сол. Покрийте и варете, докато оризът омекне.  Навийте сармите с пълнежа и ги наредете в дълбока тенджера. Налейте бульона - той трябва да е на 2 сантиметра над нивото на долмата. Похлупете сармите с чиния, за да ги предпазите от отваряне и гответе на умерен огън 30-40 минути.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg