Необходими продукти
- Телешка кайма 500 гр
- Картоф 1 бр
- Лук 1 глава
- Яйце 1 бр
- Жълтък 1 бр
- Галета1 чаша
- Вода 2 чаши
- Зехтин 2 с.л.
- Джинджифил (настърган)1 ч.л.
- Къри½ ч.л.
- Пипер (черен смлян)½ ч.л.
- Сол на вкус
Начин на приготвяне
Настържете на ситно картофа и лука. Добавете каймата, жълтъка, джинджифила, къри, черен пипер и сол. Разбъркайте всичко добре и оформете кюфтета. Разбийте яйцето в отделна купа. Потопете кюфетата първо в яйцето и след това оваляйте в галета. Загрейте добре тигана и намажете със зехтина. Запържете кюфтетата за 3-4 минути от всяка страна. Добавете водата, покрийте и оставете да къкри 10 минути.