Необходими продукти
брашно 1 чаена чаша
захар 1 чаена чаша
6 яйца
1/2 бакпулвер
За заливката:
масло 125 г
захар 1 чаена чаша
какао 3 супени лъжици
вода 1 и 1/2 чаени чаши
Начин на приготвяне
- Яйцата се разбиват със захарта до сгъстяване. Прибавя се брашното заедно с бакпулвера. Разбива се с миксер, изсипва се в намазана с масло тавичка и се изпича на слаба фурна. Оставя се да изстине.
- Продуктите за заливката се смесват и се оставят на огъня да врят 5 мин.
- Изстиналият блат се на боцква с вилица и се залива с горещия сироп. Оставя се да престои 2-3 часа, преди да се консумира.
Източник: Личен архив