Необходими продукти
- Свинско филе 1 кг
- Вода 1 чаша
- Кленов сироп 100 мл
- Чесън (настърган)3 скилидки
- Джинджифил (настърган)3 с.л.
- Дижонска горчица 2 с.л.
- Олио 1 супена лъжица
- Розмарин (сух)2 с.л.
- Пипер (червен смлян)2 с.л.
- Пипер (черен смлян)½ ч.л.
- Сол на вкус
Начин на приготвяне
Смесете водата, солта, 80 мл кленов сироп, настърганите чесън и джинджифил, розмарин, черен и червен пипер в голяма купа. Поставете свинското в сместа за подправки и мариновайте в хладилника за около 8 часа. Извадете месото от хладилника и поръсете с още сол и черен пипер. Нарежете на 6 парчета. Загрейте олиото в тиган. Запържете свинското месо на силен огън в продължение на 10 минути, докато месото покафенее от всяка страна. Загрейте фурната до 165 градуса. Поставете месото в съд за печене и печете около 40 минути. Смесете останалия кленов сироп и дижонската горчица в малка купичка. Извадете месото и го намажете от всички страни със сместа. Поставете го отново във фурната и печете още 15 минути, докато стане напълно готово. Сервирайте горещо с картофено пюре.