Продукти за една порция: 200 г месо от филето или от ябълката на бута, 20 г /супена лъжица/ мас или маслиново масло, ситно счукан черен пипер, сол.
Техника на приготвяне: Престоялото поне 24 часа в марината месо се реже на шницели. Добре начукани, те се пекат на скара или се нанизват на шиш. От време на време се мажат с разтопена лой или мас. Като се позапекат, посоляват се. Още топли се ръсят с черен пипер. Сервират се със салати.
Същите мариновани меса, нарязани на тънки ивици /жулиени /, могат да се оставят една нощ в марината от червено вино, дафинов лист, лимон, черен пипер и сол, а после да се изпържат в маслиново масло. Поднасят се топли с отделно сервирани гарнитури.
Източник: https://spyboar.com/