Рецепта за шницели от мечка

Коментари · 304 Прегледа

Оригинална рецепта за ястие от дивечово месо.

Продукти за една порция: 200 г месо от филето или от ябълката на бута, 20 г /супена лъжица/ мас или маслиново масло, ситно счукан черен пипер, сол.

Техника на приготвяне: Престоялото поне 24 часа в марината месо се реже на шницели. Добре начукани, те се пекат на скара или се нанизват на шиш. От време на време се мажат с разтопена лой или мас. Като се позапекат, посоляват се. Още топли се ръсят с черен пипер. Сервират се със салати.

Същите мариновани меса, нарязани на тънки ивици /жулиени /, могат да се оставят една нощ в марината от червено вино, дафинов лист, лимон, черен пипер и сол, а после да се изпържат в маслиново масло. Поднасят се топли с отделно сервирани гарнитури.

Източник: https://spyboar.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg