Продукция за една порция: 40 г. крехко месо, 25 г /1/2 малка глава/ лук, 5 г. /1/2 чаена лъжица/ доматено пюре, щипка черен пипер, 5 г / чаена лъжичка/ брашно, 10 г. /1/2 супена лъжица/ масло, 20 г. / супена лъжица/ сметана, магданоз, сол.
Техника на приготвяне: Месото, нарязано на малки парчета, се вари заедно с нарязания едро лук, докато омекне. Посолява се. После месото се изважда от бульона и се прецежда. Отделно се запържва брашното. Когато то стане златисто, слага се доматеното пюре. Обръща се няколко пъти и се прибавя червения пипер. Леката запръжка се разрежда с част от бульона, после се излива в общия бульон. В него се връща месото. Супата се оставя да ври десетина минути. Набързо се разбърква сметаната. Супата се опитва на сол. Поднася се с нарязан на дребно магданоз. На масата се поставя и ситно счукан черен пипер.
Източник: https://spyboar.com/