Рецепта за печено месо от сърна

Коментари · 313 Прегледа

Рецептата е от Англия.

Продукти за една порция: 150 г. месо, 15 г. сланина, 15 г. /непълна супена лъжица/ масло, 10 г. /малко парче/ керевиз, ½ чаена лъжичка лимонов сок, 1 чаена лъжичка портокалов сол, 5 г. /чаена лъжичка/ картофено нишесте, 50 мл. /1/2 кафена чаша/ вино мадейра, кора от лимон и портокал, сол.

Техника на приготвяне: Месото се шпикова със сланина, посолява се и се поставя във съд с масло заедно с нарязаните на едро/като за супа/ корени. Пече се в продължение на 35-40 мин. Сосът се приготвя от остатъците месото и костите, които също се пекат, после се заливат с бульон и се варят. В пасирания сос се слага нишестето, размесено с виното. Като кипне, прибавя се по-малко сок и настъргана кора от лимон и портокал.

Източник: https://spyboar.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg