Продукти за една порция: 150 г. месо, 15 г. сланина, 15 г. /непълна супена лъжица/ масло, 10 г. /малко парче/ керевиз, ½ чаена лъжичка лимонов сок, 1 чаена лъжичка портокалов сол, 5 г. /чаена лъжичка/ картофено нишесте, 50 мл. /1/2 кафена чаша/ вино мадейра, кора от лимон и портокал, сол.
Техника на приготвяне: Месото се шпикова със сланина, посолява се и се поставя във съд с масло заедно с нарязаните на едро/като за супа/ корени. Пече се в продължение на 35-40 мин. Сосът се приготвя от остатъците месото и костите, които също се пекат, после се заливат с бульон и се варят. В пасирания сос се слага нишестето, размесено с виното. Като кипне, прибавя се по-малко сок и настъргана кора от лимон и портокал.
Източник: https://spyboar.com/