Продукти:
150 гр. брашно от лимец
120 мл. Вода
2 яйца
40 гр. тръстикова захар
40 гр. ябълково пюре (храна за бебета без захар)
30 гр. протеин вкус ванилия
200 гр. Сливи
150 гр. Боровинки
2 чаени лъжици бакпулвер
Приготвяне:
Преди всичко отделяме жълтъците от белтъците, и разбиваме жълтъците с водата и тръстиковата захар до получаване на гъста пяна. След това добавяме ябълковото пюре, протеина, брашното смесно с бакпулвера и разбъркваме всичко внимателно. Би трябвало да получим кремообразна смес с по-течна консистенция, затова ще добавим толкова вода, колкото е необходимо. Разбийте белтъците докато станат твърд и ги добавете внимателно в сместа. Изсипете сместа в малка тава (ние използвахме 20х20 см), покрита с пергаментова хартия. Поставете сливите, разрязани на четвъртинки и боровинките в сместа и нежно притиснете всичко в сместа. Печете пандишпановата торта за приблизително 25 минути на 180 ℃. След изпичането, оставете го да се охлади напълно и го сервирайте!