Аспикова торта от глиганско месо

Коментари · 289 Прегледа

Парчетата месо от дива свиня непременно трябва да престоят в марината 4-5 денонощия, преди да се подложат на кулинарна обработка.

Продукти: 500 мл. АСПИК, 100 г. сланина, 1 език и 1 кг. месо от дива свиня, 500 г. колбаси от свинско месо, магданоз, ситно счукан пипер, сол.

Техника на приготвяне: Езикът и месото се сваряват в зеленчуков бульон и след като изстинат, нарязват се на дребни кубчета. Разместват се добре с добре с нарязаните на малки парчета колбаси, сланина и подпорвките. Прибавя се и малко течен аспик, колкото да се свържат продуктите. Сместа се изсипва във форма за торта, която предварително е обляна отвътре с течен аспик и върху него са налепени различни фигурки, направени от изрезки от горните продукти, сварени моркови, яйца, краставички и др. Формата се поставя в хладилник, за да замръзне. За по-сигурно и качествено желиране към пълнежа може да се прибави 1 супена лъжица разтопен желатин.

Ако формата е разглобяема, тя се отваря внимателно и тортата се отделя леко с помощта на нож, потопен в гореща вода. Ако не е разглобяема, потапя се за миг в гореща вода и се обръща. Обърнатата в голяма чиния торта може да се украси наоколо с триъгълничета с колбаси, моркови и др. Поднася на масата цяла, а преди консумация се нарязва на парчета с остър нож.

Забележка: Пълнежа на тортата може да се приготви и с език от елен, филе от друг дивеч и пр.

Източник: https://spyboar.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg