Рецепта за студена пача от див глиган

Коментари · 292 Прегледа

Повечето от ястията, които се приготвят от дивата свиня, отговарят на тези от сърна или домашна свиня.

Продукти за една порция: 300г. глава или крака, 2-3 скилидки чесън, ситно счукан черен пипер, 50г. лукчета, 20г. /парче/ моркови, 20г. /парче/ керевиз, сол.

Техника на приготвяне: Измитите глава и крака се варят заедно с морковите, керевиза и лукчетата до омекване на месото, след което то се накъсва на дребно. Бульонът се прецежда, смесва се с месото, подправя се с чесъна и се оставя на замръзне. Към пачата могат да се прибавят морковите, керевиза и лукчетата, които са врели в бульона. Пачата може да се замрази в тава и след това да се нареже на порции. Ако замразяването им стане в отделни чаши, след обръщането им пачата се гарнира с яйца, моркови и магданоз. Чашите ли тавата, в които ще се замразява пачата, трябва предварително да се намокрят със студена вода.

Източник: https://spyboar.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg