Продукти за една порция: 300г. глава или крака, 2-3 скилидки чесън, ситно счукан черен пипер, 50г. лукчета, 20г. /парче/ моркови, 20г. /парче/ керевиз, сол.
Техника на приготвяне: Измитите глава и крака се варят заедно с морковите, керевиза и лукчетата до омекване на месото, след което то се накъсва на дребно. Бульонът се прецежда, смесва се с месото, подправя се с чесъна и се оставя на замръзне. Към пачата могат да се прибавят морковите, керевиза и лукчетата, които са врели в бульона. Пачата може да се замрази в тава и след това да се нареже на порции. Ако замразяването им стане в отделни чаши, след обръщането им пачата се гарнира с яйца, моркови и магданоз. Чашите ли тавата, в които ще се замразява пачата, трябва предварително да се намокрят със студена вода.
Източник: https://spyboar.com/