Продукти за една порция: 1 патица, 500г. смляно месо /агнешко, телешко или смес от телешко или свинско /, 2-3 супени лъжици мазнина, 100г. галета, 500 мл. Прясно мляко, 3-4 яйца, 100г. сланина, магданоз, ситно счукан черен пипер и сол.
Техника на приготвяне. Опърлената и измита патица се реже през гърба и кожата се отделя с остър нож. После се обръща и одира откъм гърдите/ при тях кожата се отделя по-лесно/. Месото се отделя от костите, смила се и се съединява с другата кайма. Прибавят се нарязани на дребно сланината, белтък от сварено яйце и магданоз, черен пипер и сол. Плънката се меси, като в нея се слагат 1-2 сурови яйца. В отделен съд се приготвя втората плънка от галетата, 13 яйца, черен пипер, сол и млякото. Полученото тесто се напластява равномерно върху вътрешната страна на птичата кожа. Останалото празно място в кожата се запълва с месната плънка, напълват се и крачката и крилцата и се завързват, а гърбът се зашива. Фаршированата патица се пече в умерена фурна.
Източник: https://spyboar.com/