Рецепта за див гълъб печен на шиш, скара или грил

Коментари · 406 Прегледа

Един гълъб се сервира на две порции.

Изчистените гълъби се натриват отвътре със сол или ситно счукан черен пипер, намазват се с масло. Пека се на умерена скара или нанизани на шиш върху жарава, като непрекъснато се мажат с масло.

Гълъбите могат да се пекат и на грил, като от време на време се мажат с масло или със смес от прясно мляко и вино. Под птицата винаги се слага тавичка, за да капа в нея сокът, отделен при печенето. С него птицата се маже отново. По същия начин на грил се пекат почти всички видове млади диви птици.

Източник: https://spyboar.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg