Рецепта за пъдпъдък с чушки

Коментари · 311 Прегледа

Оригинална рецепта за ястие от дивечово месо.

Продукти за една порция: 1 пъдпъдък, 20г. /1 супена лъжица/ маслиново масло, 1 червена чушка/капия/, 20г. кренвирши, 40г. грах, 20г. /супена лъжица/ масло, 25г. /1/2 малка глава/ лук, 25г. /препълнена супена лъжица/ ориз, сол.

Техника на приготвяне. Изчистените и измити пъдпъдъци се нарязват на парчета, които се задушават в маслиновото масло. Прибавя се лукът, нарязан на дребно. Когато той стане розов, залива се с бульон, в които са врели пъдпъдъците. Ястието се вари до омекване на месото. Опитва се за сол. Чушките се пекат на силен огън. Обелени и нарязани на пръстени за задушават в масло, като се внимава да не се разкъсат. Кренвиршите, обелени и нарязани на дебели кръгове, се задушават в част от маслото. В отделен съд почистеният ориз се полузадушава в останалото масло. Като позасъхне, залива с 3-части бульон. След като бульонът се погълне, оризът се разбърква леко с кренвиршите и чушките и се слага като подложка върху дълга чиния. Отгоре се нареждат парчетата месо. Отделно се поднасят салати – пресни или туршии – в зависимост от сезона.

Източник: https://spyboar.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg