Рецепта за омлет от охлюви

Коментари · 291 Прегледа

Охлювите трябва старателно да се почистят и сварят преди основната обработка за ястието.

Продукти за една порция: 12 охлюва, 2 яйца, 2ог. /супена лъжица/ масло, магданоз, сол.

Техника на приготвяне. Почистените и сварени охлюви се задушават в половината масло. Посоляват се. Отделно в тиган се сгорещява останалото масло и в него се сипва разбърканите яйца с щипка сол. Яйчената палачинка се пържи само от едната страна, като краищата и се повдигат, за да не загори. Омлетът се поставя в елипсовидна порцеланова чиния и охлювите, поръсени с нарязан на дребно магданоз, се изсипват в средата му. Половината омлет се прегъва. Поднася се топъл.

Източник: https://spyboar.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg