Продукти за една порция: 300г. охлюви с черупките, 10г. /малко парче/ моркови, 10г. /малко парче/ керевиз, 10г. /1/2 брой/ корени от магданоз, сол; за плънката: 20г. /супена лъжица/ масло, 2-3 скилидки чесън, магданоз, ситно счукан черен пипер, сол.
Техника на приготвяне. Охлювите се мариноват в 1/2 л. оцет с 1 супена лъжица морска сол в продължение на 1 ½ - 2 часа. Зеленчуците се кипват. Пускат се добре измитите охлюви. Пускат се добре измитите охлюви и се варят около 1 ½ часа. Изваждат се от черупките, в които се слага малко пикантната плънка и върху нея се поставя целия сварен и почистен охлюв. Черупката се допълва с плънката и се притиска /залепва/ здраво. Охлювите се нареждат в тавичка един до друг и се пекат на фурна около 10 мин. Плънката се приготвя по следния начин. Магданозът и чесънът се счукват в хаван. Смесват се с маслото и се подправят със сол и черен пипер. Сместа се бърка, докато стане гладка.
Източник: https://spyboar.com/