Необходими продукти:
800 гр пилешки гърди
250 г пълнозърнест кускус
2 малки тиквички
2 червени чушки
1 глава лук
2 скилидки чесън
нарязан зелен лук
3-4 супени лъжици безкалоричен сос къри
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица сол
1/2 супена лъжица млян черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържете в нагорещен зехтин нарязания на ситно лук в голяма тенджера. Когато лукът се запържи до златисто, добавете към него нарязаните на кубчета пилешки гърди и бъркайте, докато месото се стегне. След това добавете соевия сос, къри соса, черния пипер и разбъркайте добре. Покрийте с капак и оставете пилешкото месо да се задуши за около 10 минути. След това добавете към месната смес изчистените и нарязани на ситни кубчета зеленчуци, намачкания чесън и солта. Разбъркайте добре и оставете сместа да ври още 5 минути без капак.
Междувременно посолете леко кускуса в тенджерата и го залейте с вода, два пъти повече от обема му. Затворете тенджерата с капак и варете, докато кускусът поеме цялата вода. Сервирайте готовото месо със зеленчуците върху сварения кускус, поръсен с нарязан пресен лук.
Източник: GymBeam