Рецепта за сочно пилешко филе

Коментари · 306 Прегледа

Пилешкото филе се пече при висока температура, за да се получи хрупкава коричка, а вътрешността му да остане краехка и сочна.

Продукти: 

4 Пилешки Филета (всяко около 200гр.)
1 Чаена лъжица кафява захар
1 1/2 Супена лъжица червен пипер
1 Чаена лъжица сол
1/2 Чаена лъжица лук на прах
1/2 Чаена лъжица чесън на прах
1/4 Чаена лъжица смлян чер пипер (на вкус)
1/2 чаена лъжици от ригана, мащерката и розмарина (на вкус)

Начин на приготвяне:

В тавата с хартия за печене на дъното поставете предварително оформените на пъержоли не по- дебели от 2 см пилешки късове. Много е важно пилешките филета да със сходни дебелини, за да се опекат равномерно. Поръсете със сместа от подправки и зехтина. Объркайте добре. Захлупете със друг лист хартия за печене. Предварително загрейте фурната на 220C / 425F. Печете за около 20 минути. След това махнете горния лист хартия за печене и оставете само горния реотан на фурната да се запече месoто за около 5 минути и да придобие апетитна кафеникава коричка.

Източник: https://www.babapena.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg