Продукти:
4 Пилешки Филета (всяко около 200гр.)
1 Чаена лъжица кафява захар
1 1/2 Супена лъжица червен пипер
1 Чаена лъжица сол
1/2 Чаена лъжица лук на прах
1/2 Чаена лъжица чесън на прах
1/4 Чаена лъжица смлян чер пипер (на вкус)
1/2 чаена лъжици от ригана, мащерката и розмарина (на вкус)
Начин на приготвяне:
В тавата с хартия за печене на дъното поставете предварително оформените на пъержоли не по- дебели от 2 см пилешки късове. Много е важно пилешките филета да със сходни дебелини, за да се опекат равномерно. Поръсете със сместа от подправки и зехтина. Объркайте добре. Захлупете със друг лист хартия за печене. Предварително загрейте фурната на 220C / 425F. Печете за около 20 минути. След това махнете горния лист хартия за печене и оставете само горния реотан на фурната да се запече месoто за около 5 минути и да придобие апетитна кафеникава коричка.
Източник: https://www.babapena.com/