Необходими продукти
- Тиква 250 гр
- Нахут 400 гр
- Тахан 2 с.л. л.
- Лимон (лимонов сок) 1 с.л.
- Смлян кимион1 ч.л.
- Чесън 1 скилидка
- Кориандър 25 гр
- Зехтин 2 с.л.
Начин на приготвяне
Оставете нахута във вода за една нощ, след което ги изплакнете добре и гответе за 40 минути.А най-добре използвайте сварен нахут от консерва. Обелете и нарежете тиквата на ситно. Поставете парчетата в тава върху лист за печене и залейте със зехтина. Печете във фурна, загрята до 180 градуса за 25 минути до златисто кафяво. Поставете печената тиква, нахута, тахана, лимоновия сок, кимион и чесъна в блендер и пасирайте, докато стане кремообразно. Нарежете на ситно кориандъра и добавете към хумуса. Разбъркайте. Сервирайте с пълнозърнест хляб или чипс.