Необходими продукти
- Киноа 150 гр
- Яйца 2 бр.
- Белтъци 2 бр.
- Тиквички 150 гр
- Сирене (чедър)90 гр
- Сирене (пармезан)2 с.л.
- Шунка 75 гр
- Магданоз на вкус
- Лук зелен на вкус
- Черен пипер на вкус
- Сол на вкус
Начин на приготвяне
Сварете киноата до пълна готовност (можете да направите това предната вечер и да я приберете в хладилника), нарежете шунката на малки кубчета, настържете тиквичките и сиренето чедър на едро ренде. Нарежете на ситно зеления лук и магданоза. Вземете голяма купа и смесете добре тези съставки с яйцата, белтъците и настъргания пармезан. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Загрейте фурната до 175 ° C. Намажете формата за мъфини с масло. Разпределете сместа равномерно и печете до омекване. Ако имате малки формички, тогава са достатъчни 15-20 минути, ако са големи, тогава печете 25-30 минути. Във всеки случай проверете готовността с клечка за зъби. Оставете готовите мъфини да се охладят за пет минути, преди да ги извадите от формата.