Необходими продукти
- Яйца 4 бр
- Лапад 10-ина листа или 5-6 листа от цвекло
- Мляко ¼ чаша
- Олио 1 супена лъжица
- Чесън 1 скилидка
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно листата и нарежете чесъна. Загрейте олиото в тиган на умерен котлон. Добавете чесъна. Пържете, като разбърквате от време на време, докато се появи аромат на чесън. Добавете лапада, разбъркайте и задушете за няколко минути докато омекне. През това време разбийте яйцата с млякото, сложете щипка сол и черен пипер. Изсипете яйчената смес в тигана, покрийте и гответе около 5-7 минути. Ако искате златиста коричка, загрейте фурната на настройката на грила и не пържете, а запечете омлета в тавичка за 4-5 минути.