Необходими продукти
- Кайма 500 гр
- Картофи (средни)5-6 бр.
- Мляко 2,5 чаши
- Яйца 3 бр.
- Лук 1 глава
- Чесън 2 скилидки
- Олио 2 с.л.
- Пипер (червен пипер) 3 ч.л.
- Пипер (черен смлян) на вкус
- Сол на вкус
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 190 градуса. Запържете нарязаните лук и чесън докато омекнат. Добавете каймата и червения пипер. Пържете до готовност на каймата. Прехвърлете в съд за печене. Разстелете тънко нарязаните картофи равномерно отгоре. Подправете със сол и черен пипер. В отделна купа разбийте млякото и яйцата. Изсипете яйчената смес върху картофите, покрийте с фолио и печете във фурната за 45 минути. Картофите трябва да са меки. Махнете фолиото и оставете да се пече още 25-30 - до златисто кафяво. Оставете ястието да се охлади леко и сервирайте.