От втасалото козуначено тесто късаме парчета колкото яйце, овалваме ги с ръка на правилни топки, правим в средата вдлъбнатина и слагаме по лъжичка гъст мармалад или орехова плънка. Закриваме с тестото мармалада и обработваме бухтичката така, че плънката да остане в средата. Нареждаме бухтите в намазана с масло тава на известно разстояние една от друга, намазваме ги околовръст с масло да незалепват и ги оставяме да втасат ½ час. След това ги мажем с яйце и поръсваме с кристална захар и ситно нарязани бадеми. Печем бухтите в силна към умерена фурна.
Орехова плънка: счукваме ¼ кг орехи, прибавяме захар на вкус, 2 цели яйца, по малко канела и карамфил и толкова мляко, че да се получи гъста каша.
Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"