Продукти за една порция: 100г. стриди с черупките, 10г. /малко парче/ моркови, 10г. /малко парче/ керевиз. 2ог. /1/2 малка глава/ лук, 7 мл. /1/2 супена лъжица/ бяло вино, 1/10 дафинов лист, 1/10 лимон, магданоз, сол.
Техника на приготвяне. Стридите , които трябва да са затворени, се остъргват с нож и се измиват с четка. Варят се в зеленчуков бульон около 20 мин – това време е достатъчно, за да се разтворят / ако се варят повече, вкусът на месото се променя/. Изважда се месото, нарязва се и се пуска в прецедения бульон. Готовата супа се опитва на сол, подкиселява се и се поднася с нарязан на дребно магданоз.
Източник: https://spyboar.com/