Продукти за една порция: 1/2 костенурка, 1 яйце, 60г. майонеза, 60г. /1 брой/ червени домати, 20г. /парче/ моркови, 20г. /парче/ керевиз, 20г. /1 брой/ корени от магданоз, малко зелен магданоз, сол.
Техника на приготвяне: Измитите с четка костенурки се варят около 25 мин. заедно със супеният зарзават. После се изваждат от черупките, които отново се измиват, за да се украси с тях блюдото. Месото се реже на хапки, а твърдо сварени яйца- на кръгове. Разбъркват се с майонезата и сместа се изсипва в средата на кръгла чиния. Отгоре се слага черупката на костенурката. Блюдото се украсява с майонеза и се гарнира с кръгове от доматите, посипани с нарязан на дребно магданоз.
Източник: https://spyboar.com/