- сушени чушки - 100 гр. (около 15 бр в един пакет)
- сварен боб - 1 кг.
- червена чушка - 1 бр. (може и без нея)
- морков - 1 бр.
- праз лук нарязан на кръгчета - пълна голяма чиния
- кромид лук - 1 глава
- домати от консерва на кубчета или млени - 3 с.л.
- магданоз - ½ вр.
- олио - 3 с.л.
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- червен пипер - 2 с.л.
- В гореща вода попарвате чушките като ги оставяте да се варят около 10 мин.
- Изваждате и оставяте да се отцедят.
- Приготвяте плънката като в голям тиган с олиото запържите кромида, морковите и чушката нарязани на ситно.
- След като омекнат прибавяте и праза.
- Подправяте със сол и черен пипер.
- Сипвате боба и доматите. Разбърквате много добре.
- След колко 5 мин. добавяте магданоза нарязан на ситно и червения пипер.
- Разбърквате отново и отстранявате от огъня.
- С така приготвената плънка пълните чушките като внимавате да не ги разкъсате.
- Подреждате ги в плитка тавичка, поливате със съвсем малко олио отгоре по тях и печете в гореща фурна до готовност.