Необходими продукти
- Патладжан 2 бр.
- Мляко 450 мл
- Брашно 3 с.л.
- Олио 3 с.л.
- Пчелен мед 1 супена лъжица
Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на филийки с дебелина не повече от 7-8 мм и ги покрийте с мляко. Оставете ги за 2 часа. Изцедете леко патладжаните (те ще станат много меки и ще поемат млякото като гъба). Оставете ги да се отцедят върху хартиени кърпи. Изсипете в тигана олио за пържене. Потопете всеки патладжан в брашно и го запържете от двете страни до златисто кафяво на малко над умерен огън. Сервирайте патладжаните с мед като палачинки. Друг вариант е да добавите подправки към брашното, да сервирате с любимия си лют сос и да поръсите със сусам.