За приготвянето на тестото са необходими:
200 g пълнозърнесто брашно от лимец
150 ml мляко
140 g моркови (един голям морков)
100 g пюре от ябълки (бебешко пюре без захар)
70 g кокосова захар
1 яйце
1 супена лъжица лимонов сок
2 чаени лъжичка канела
2 чаени лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
½ чаена лъжичка смлян джинджифил
За приготвяне на крема са необходими:
250 g фина извара
25 g протеин Just Whey с вкус ванилия
15 g пудинг ванилия на прах
1 яйце
подсладител на вкус
Начин на приготвяне:
Първо в купа разбъркайте брашното с канелата, смления джинджифил, содата, бакпулвера и кокосовата захар. След това настържете моркова на ситно и го добавете към сухите съставки заедно с яйцето, млякото, лимоновия сок и пюрето от ябълки. Разбъркайте тестото добре до получаване на еднородна смес.
Пригответе крема, като смесите изварата, протеина, пудинга на прах, яйцето и го подсладете с подсладител по ваш избор. В намазнена форма за торта (ние използвахме с диаметър 20 см) изливайте последователно от тестото и крема с извара. Печете сладкиша за 25 минути при температура 180 ℃, след това намалете температурата на 160 ℃ и го оставете да се изпече за още около 25 минути. След изпичане оставете сладкиша да се охлади, нарежете и сервирайте.
Източник: GymBeam