Рецепта за пролетна супа

Коментари · 265 Прегледа

Класическа рецепта за популярно ястие.

Измиваме и нарязваме на дребно 1 чиния киселец, лапад или лобода, прибавяме по 1 връзка ситно нарязна пресен лук, магданоз, джоджен и копър, сол на вкус, както и 2–3 лъжици мазнина; наливаме необходимата вода и слагаме супата да се вари. Щом възври, прибавяме 2 супени лъжици ориз и сваряваме супата. По желание, преди да я свалим от огъня, можем да прибавим 2–3 супени лъжици стрито сирене. Застройваме супата с 2 яйца и ½ чаша кисело мляко. Вместо застрой ка можем да я поднесем с пържени хлебни кубчета.

Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg