Рецепта за крем-супа от тиквички

Коментари · 276 Прегледа

Класическа рецепта за популярно ястие.

Изчистваме и измиваме 1 кг тиквички, нарязваме ги на кубчета и сваряваме в подсолена вода заедно с 1 глава лук. Прецеждаме и протриваме тиквичките през гивгир и ги връщаме във водата, в която са варени. В 4 супени лъжици стопено масло запържваме 3 лъжици грис или брашно, разреждаме с отварата от тиквичките и изсипваме в супата; прибавяме 2 чаши прясно мляко и варим още няколко минути. Супата трябва да бъде умерено гъста. Поднасяме я с пържени хлебни кубчета или сваряваме твърдо 2 яйца, изстудяваме ги, обелваме и нарязваме на дребни кубчета, размесваме ги с по ½ връзка ситно нарязан копър и магданоз и поръсваме обилно супата, след като е насипана в чинии.

Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg