Рецепта за супа от зелен грах

Коментари · 368 Прегледа

Няма нищо по - хубаво от една топла супа.

Изчистваме 1 кг грах и го слагаме да се вари в 6–7 чаени чаши подсолена вода. Когато омекне грахът, прибавяме 1 лъжица брашно, размито в студена вода, 1 чаена чаша прясно мляко и 1 лъжица (50 г) прясно масло. Оставяме супата да ври още 5–10 минути. Застройваме я с 1–2 яйца и поднасяме поръсена със ситно нарязан копър или магданоз. Вместо застройка можем да поднесем супата с пържени хлебни кубчета.

Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg